Voorop staat dat alle gesprekken tussen cliënt en psycholoog strikt vertrouwelijk zijn. De psycholoog heeft een geheimhoudingsplicht en is gebonden aan de beroepscode van het NIP. Het eerste gesprek is een intakegesprek waarin uw klachten uitgebreid in kaart worden gebracht. Vervolgens worden in wederzijds overleg voorlopige werkdoelen afgesproken. Dit leggen we vast in een zogenaamd behandelplan. Soms volgt een psychologisch onderzoek met behulp van vragenlijsten. De resultaten van dit onderzoek worden vervolgens naar u teruggekoppeld.
Er wordt praktisch en klachtgericht gewerkt, waarbij de nadruk ligt op hier-en-nu. Alles gebeurt in overleg en u kunt op elk moment stoppen met de behandeling (graag in overleg). Gesprekken kunnen face-to-face of online plaatsvinden in overleg met uw behandelaar. Wij maken gebruik van E-health modules via Embloom zodat u ook thuis aan uw klachten of hulpvraag kunt werken.
Meestal vindt terugkoppeling naar de verwijzer plaats wat uiteraard niet zonder uw schriftelijke toestemming zal gebeuren. Een gemiddelde behandelingsduur ligt rond de 8 sessies. Dit is echter slechts een gemiddelde. De behandelingsduur wordt beïnvloed door diverse factoren zoals aard van de klacht, persoonlijkheidskenmerken, sociale omstandigheden etc.
Behandelmethoden
- Cognitieve en/of gedragstherapie
- Cliëntgerichte psychotherapie
- Systeemtherapie
- EMDR
- E-health
- EFT
- ACT en Mindfulness
Met welke klachten kan ik terecht?
Klachten waarmee u zich bij ons kunt aanmelden zijn bijvoorbeeld:
- Angst en paniekklachten
- Trauma
- Depressie of somberheid
- Ziekteangst (hypochondrie)
- Burnout
- Werk- en studieproblemen
- Rouwverwerking
- Aanpassingsproblemen
- Relatieproblemen
- Sexuele problemen
- Eetproblemen
- Slaapstoornissen
- Lichamelijke klachten zonder medische oorzaak
- Dwanghandelingen
- Extreem piekeren
- Identiteitsproblemen
- Verlegenheid of gebrek aan zelfvertrouwen
- Negatief zelfbeeld
- Problemen met ouder worden
- Eenzaamheid
- Assertiviteitsproblemen
- Concentratiestoornissen