Relatietherapie


Daar gaan we weer…

Je begon zo verliefd, en nu sta je steeds vaker als kemphanen tegenover elkaar……, of je zegt maar niks meer om de vrede te bewaren en gaat steeds meer je eigen weg……of bent elkaar uit het oog verloren door drukte van werk en gezin….

Soms lopen relaties steeds moeizamer, nemen de ruzie’s toe, is er onbegrip, twijfel, heeft wellicht een van beide gevoelens voor een ander en kom je steeds in dezelfde negatieve patronen terecht. Je voelt je eenzaam en ver van elkaar verwijderd en weet vaak niet meer hoe het tij te keren.

Dan kan relatietherapie een uitkomst zijn. Relatietherapie is voor iedereen die wil investeren in zijn of haar relatie en bereid is om met elkaar in gesprek te gaan. Relatietherapie kan een mooie stap zijn om weer samen te verbinden.

Een van de methodieken die ik gebruik is Emotionally Focused Couples Therapy (EFT), een bewezen effectieve behandelmethode voor relatieproblemen.

EFT richt zich met name op het herstellen van de emotionele verbondenheid tussen partners en kijkt naar de hechtingsband, samen omgaan met (heftige) emoties, verkennen van (negatieve) patronen en het bespreekbaar maken van pijnpunten. Je leert zo om ruzies te verminderen en aandacht te geven aan onderliggende emoties. Je krijgt meer begrip voor elkaar en gaat onderliggende behoeftes erkennen. Je brengt hiermee meer liefde en verbondenheid in je relatie.

Voor meer informatie over EFT kun je kijken op https://www.eft.nl/

Angelique Smulders is  EFT Registertherapeut binnen onze praktijk

 

RELATIETRAINING ‘ HOUD ME VAST’

‘Houd me vast’ is bedoel voor echtparen die hun relatie willen verstevigen of nieuw leven in willen blazen. Het ‘Houd me vast’-programma kent een vaste structuur en is gebaseerd op het gelijknamige boek van Sue Johnson. De training bestaat uit acht bijeenkomsten.

 

Onderwerpen die aan bod komen zijn:

– Werken aan een langdurige, liefdevolle relatie.

– Emoties en hoe deze richting geven aan je relatie.

– Patronen binnen relaties.

– Onderzoeken van ‘zere plekken’ en hechtingstrauma’s.

– Bouwen aan een veilige basis om moeilijke dingen te kunnen bespreken.

– Reageren op elkaars signalen en behoeften.

– Meer plezier en intimiteit.

– Liefdevolle aandacht, toegankelijkheid en betrokkenheid.

 

Tijdens de bijeenkomsten wordt gewerkt met videomateriaal, oefeningen & huiswerkopdrachten.

Het is vooral de bedoeling dat u met uw eigen partner aan de slag gaat.